Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد مطیع در سریال «سلطان و شبان» در کنار مهدی هاشمی، گلاب آدینه و محمدعلی کشاورز نقش وزیر اعظم را ایفا کرده است.

محمد مطیع در سن ۷۵ سالگی درگذشت از دهه ۵۰ در آثار تاریخی ماندگار تلویزیون ایفای نقش کرد، با بزرگان سینما و تلویزیون مانند علی حاتمی، عزت‌الله انتظامی، جمشید مشایخی، محمد علی کشاورز همکاری داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش جنوب نیوز، وی در دهه ۶۰ در سریال‌های تاریخی ماندگاری بازی کرده است که می‌توان از «کوچک جنگلی»، «امیر کبیر»، «سلطان و شبان» و «هزار دستان» نام برد. او همچنین فیلم‌های سینمایی «کلاغ»، «دایره مینا»، «بازداشتگاه»، «آوار»، «گردباد» و «روزهای انتظار» را در کارنامه حرفه‌ای خود داشت.

او در «باغ سرهنگ» به کارگردانی فلورا سام و «بچه‌های نسبتاً بد» به کارگردانی سیروس مقدم هم ایفای نقش کرده است.

محمد مطیع در سریال «کوچک جنگلی» به کارگردانی بهروز افخمی، نقش احسان‌الله خان که دومین چهره برجسته جنبش جنگل بود را ایفا کرده است. «کوچک جنگلی» یکی از سریال‌های تلویزیون در دهه ۶۰ است که فیلمنامه این مجموعه تاریخی را ناصر تقوایی با نگاهی به داستان مردی از جنگل، نوشته احمد احرار، نوشته است.

در این سریال تلاش شده زوایایی از قیام میرزا کوچک خان و مردم گیلان به نمایش درآید.

او همچنین در سریال «امیرکبیر» نقش میرزا آقاخان نوری که دومین صدراعظم ناصرالدین شاه قاجار بود را در کنار ایرج راد، سعید نیکپور، فخری خوروش، ژاله علو بازی کرده است.

این مجموعه تلویزیونی به کارگردانی سعید نیک‌پور در سال ۱۳۶۴ ساخته شده و پرویز زاهدی فیلمنامه آن را نوشته است. این مجموعه تلویزیونی سال ۱۳۶۳ در کاخ گلستان ضبط و پخش آن از اردیبهشت ماه سال ۱۳۶۴ از شبکه یک شروع شد.

همچنین شبکه رادیویی نمایش، سال‌ها بعد این سریال را در قالب فیلم-صدا برای مخاطبان رادیویی بازپخش کرد.

«سلطان و شبان» هم یکی از سریال‌های محبوب دهه ۶۰ تلویزیون ایران در ژانر کمدی است که مهدی هاشمی و داریوش فرهنگ به اتفاق یکدیگر فیلمنامه این سریال را در قالب افسانه‌ای کهن نوشته و داریوش فرهنگ آن را کارگردانی کرده است.

محمد مطیع در این سریال در کنار مهدی هاشمی، گلاب آدینه و محمدعلی کشاورز نقش وزیر اعظم را ایفا کرده است.

داستان این مجموعه درباره سلطانی کوته‌فکر و خوشگذران است که کابوس عجیبی می‌بیند و خوابگزار اعظم تعبیر آن را تیرهای بلایی می‌داند که در تاریخ معینی از ماه بر سرش فرود خواهند آمد.

سریال «هزاردستان» به کارگردانی علی حاتمی در سال ۱۳۵۸ برای تلویزیون ساخته شد. ساخت این مجموعه تاریخی هشت سال به طول انجامید و در نهایت در سال ۱۳۶۷ از شبکه یک سیما به روی آنتن رفت.

این مجموعه کلکسیونی از بهترین بازیگران ایرانی را در خود جمع کرده بود. علاوه بر محمد مطیع که نقش غلام عمه را بازی کرد، جمشید مشایخی، داود رشیدی، علی نصیریان و محمدعلی کشاورز با هدایت علی حاتمی، یکی از ماندگارترین سریال‌های تاریخی تلویزیون ایران را رقم زدند.

این سریال به داستان زندگی رضا خوشنویس (با بازی جمشید مشایخی) می‌پردازد؛ شخصیتی تخیلی مبتنی بر شخصیتی تاریخی به نام کریم دواتگر.

مجموعه تلویزیونی «سال‌های مشروطه» به کارگردانی محمدرضا ورزی تولید شد که روایتگر زندگی ۵ پادشاه قاجار در مدت ۷۰ سال حکومت بر ایران است. این مجموعه سال ۱۳۸۸ ساخته شد و صحنه‌های گوناگونی نظیر بازارسعدالسلطنه، باغ فین، باغ ملک، روستای کن، شهرک سینمایی دفاع مقدس، شهرک سینمایی غزالی، کاخ سعدآباد، کاخ گلستان و کاخ نیاوران در آن به نمایش درآمد.

محمد مطیع در این سریال نقش اتابک‌خان را در کنار ایرج راد، رضا رویگری، چنگیز وثوقی و… ایفا کرده است.

محمد مطیع در سریال «تبریز در مه» هم نقش میرزا ابوالقاسم فراهانی، صدر اعظم ایران در زمان محمد شاه قاجار را بازی کرده است.

در این سریال جمشید مشایخی، محمدرضا شریفی‌نیا، حسام نواب صفوی، الهام حمیدی، داریوش کاردان، رزیتا غفاری، سعید امیرسلیمانی، ارژنگ امیرفضلی، مرحوم حسین محب اهری و … هم ایفای نقش کرده‌اند.

این سریال به کارگردانی محمدرضا ورزی در سال ۸۹ در شهرک سینمایی غزالی تولید و از شبکه یک سیما پخش شد. این مجموعه تلویزیونی تاریخی ماجرای جنگ‌های ایران و روسیه را در زمان فتحعلی‌شاه قاجار و عباس میرزا به تصویر کشیده‌است و روایت‌گر جنگ‌های این دو کشور از آغاز تا مرگ عباس میرزا است.

سریال «معمای شاه» به کارگردانی محمدرضا ورزی از سال ۹۴ از شبکه یک سیما پخش شد و محمد مطیع در این سریال نقش اردشیر ریپورتر را ایفا کرد.

این سریال داستان زندگی محمدرضا پهلوی شاه ایران را از زمان بازگشت وی از مصر، پس از ازدواج با ملکه فوزیه تا ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ و پیروزی انقلاب اسلامی به تصویر می‌کشد.

این سریال در کاخ سعد آباد، کاخ نیاوران، شهرک سینمایی غزالی، کاخ گلستان، شمس‌العماره، موزه عبرت، اقدس الدوله و مدرسه علوی تصویربرداری شده است.

محمد مطیع، زاده ۱۳۲۲ در مشهد بود و لیسانس تئاتر را از دانشکده هنرهای دراماتی. دریافت کرد. این بازیگر سینما و تلویزیون شب گذشته (۲۹ اسفندماه) در منزل شخصی خود در کشور سوئد و در سن ۷۵ سالگی درگذشت.

منبع: جنوب نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jonoubnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جنوب نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۹۴۸۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زوایای پنهان تاریخ در «هیس، هیچی نیس!»/ حضور استعدادهای شهرستان

حسین حقانی کارگردان مجموعه «هیس، هیچی نیس!» درباره ایده شکل گیری و ساخت این مجموعه به خبرنگار مهر بیان کرد: حدود ۲ سال پیش بود که حمیدرضا عطارد تهیه کننده مجموعه، فیلمنامه را به من داد تا بخوانم و فقط قرار بود نظر بدهم.

وی ادامه داد: من فیلمنامه اولیه را که خواندم برایم جذابیت داشت، جذابیتش هم به این بود که چطور برهه ای از تاریخ که شیرین هم نیست و تلخ است تبدیل به یک مجموعه آیتمی شده است که فضایی سرگرم کننده و آموزشی برای نوجوانان دارد. خیلی از اتفاقاتی که در این برهه از تاریخ افتاده کمتر گفته شده است و خود من که فیلمنامه را می خواندم برای اولین بار با این اتفاقات آشنا شدم. از این حیث این نکات جزیی و وقایع برای من تازه بود. بعد از چند ماه از من برای کارگردانی دعوت شد و آن زمان متن را دوباره با نگاه کارگردانی خواندم و تغییراتی در متن داشتیم.

حقانی درباره شخصیت های ثابت این مجموعه که با فرم آثار اپیزودیک پیش می رود، گفت: آیتم هایی در این مجموعه داریم که کاراکترهای ثابتی دارد و بر این اساس نگاه غرب را در این کاراکترها می بینیم. مثلاً کاراکتر قاضی یکی از شخصیت های اصلی است و یکی از سکانس های ثابت ما هم دادگاه شد. در این دادگاه سیاهپوست ها می خواهند احقاق حق کنند و قاضی از این حیث که می داند افکار عمومی جهان آنها را رصد می کند، می خواهد در تاریخ منفی جلوه نکند اما حق را هم به آنها ندهد.

وی درباره اینکه چرا سراغ چهره ها نرفته اند، عنوان کرد: بازیگران این مجموعه ناشناخته هستند و همین یک ویژگی است چون ما نقش های زیادی داشتیم و هر بازیگری مجبور بود ۱۰ کاراکتر را بازی کند. بازیگران به دلیل توانمندی هایشان با تغییر گریم توانستند نقش های مختلفی را بازی کنند. البته این هنرمندان هر یک نزدیک به ۲ دهه تجربه داشتند و در تئاتر به صورت حرفه ای فعالیت کرده بودند اما برای مخاطب عام هنوز ناشناخته بودند.

حقانی درباره مزیت بهره گیری از استعدادهای جدید گفت: در این مجموعه مخاطب چهره های تکراری نمی بیند و از طرفی بازیگران حرفه ای شهرهای دیگر هم می توانند توانمندی های خود را نمایش دهند.

وی در پایان درباره مضمون سریال «هیس، هیچی نیس!» نیز یادآور شد: این مجموعه زوایای پنهان تاریخ را به خوبی تصویر کرده است و به نظرم لازم است هرکسی نه فقط در ایران بلکه در هر جایی از جهان این تاریخ را بداند.

سریال نمایشی «هیس، هیچی نیس!» به عنوان نخستین محصول مرکز تولیدات نوجوان سوره توسط سازمان سینمایی سوره به تهیه‌کنندگی حمیدرضا عطارد و کارگردانی حسین حقانی با نگاهی طنز به رویدادهای تاریخی جهان ساخته شده و اثری اقتباسی از کتاب ۱۵ جلدی «سرگذشت استعمار» مهدی میرکیایی است.

این مجموعه از اول اردیبهشت ماه شنبه تا دوشنبه حوالی ساعت ۱۸ از شبکه دو سیما و دوشنبه تا پنجشنبه حوالی ساعت ۲۱ از شبکه امید روانه آنتن شده است.

مجموعه «هیس هیچی نیس» نخستین محصول مرکز تولیدات نوجوان سوره است که توسط سازمان سینمایی سوره برای مخاطب نوجوان تولید شده است.

کد خبر 6100225 عطیه موذن

دیگر خبرها

  • مروری بر زندگی زهره فکور صبور؛ او چگونه از دنیا رفت؟
  • زوایای پنهان تاریخ در «هیس، هیچی نیس!»/ حضور استعدادهای شهرستان
  • (تصاویر) حمید صفت، بازیگر سریال هفت سر اژد‌ها و مادرش
  • نقش‌آفرینی بازیگر «لیسانسه‌ها» در «شب دیجور» محمود معظمی
  • رویان، مهیار عیار و چند سریال دیگر
  • سریال طنز «بدل» جایگزین «هفت سر اژدها» می‌شود
  • اعلام آثار راه‌یافته به بخش تئاتر خیابانی جشنواره فتح خرمشهر
  • بهادر زمانی بازیگر نقش همایون در سریال قطب شمال کیست + بیوگرافی
  • سریال طنز «بدل» جایگزین «هفت سر اژدها» می‌شود
  • جواد عزتی بازیگر «وحشی» هومن سیدی شد